• Awesome G Feel The Wake Krem Pod Oczy 15ml
  • Awesome G Feel The Wake Krem Pod Oczy 15ml
  • Awesome G Feel The Wake Krem Pod Oczy 15ml
  • Awesome G Feel The Wake Krem Pod Oczy 15ml
  • Awesome G Feel The Wake Krem Pod Oczy 15ml
  • Awesome G Feel The Wake Krem Pod Oczy 15ml

Awesome G Feel The Wake Krem Pod Oczy 15ml

  • Duża zawartość składników aktywnych wyraźnie poprawia kondycję, jędrność i wygląd okolic oczu, a witamina C daje efekt delikatnego rozjaśnienia. Krem sprawia, że skóra nie wygląda na zmęczoną, a wokół oczu nie pojawiają się zaczerwienienia.
139,00 zł
/ opakowanie
Dodaj do ulubionych

 AWESOME Krem pod oczy anti aging Feel the wake 15ml

OPIS PRODUKTU

Wszystkie składniki kremu dobrane są w taki sposób, aby działać kompleksowo – zmniejszać i wygładzać tzw. „kurze łapki” oraz drobne zmarszczki. Krem ma bogatą formułę, ale nie obciąża skóry, za to wyraźnie na nią działa.

Duża zawartość składników aktywnych wyraźnie poprawia kondycję, jędrność i wygląd okolic oczu, a witamina C daje efekt delikatnego rozjaśnienia. Krem sprawia, że skóra nie wygląda na zmęczoną, a wokół oczu nie pojawiają się zaczerwienienia.

To idealny kosmetyk, jeśli:

– chcesz przywrócić skórze pod oczami promienny wygląd, gładszą strukturę, zmniejszyć ilość tzw. kurzych łapek,

– zależy Ci, aby pod Twoimi oczami nie było zmęczonej, zaczerwienionej skóry,

– lubisz uniwersalne kosmetyki, które możesz stosować rano i wieczorem.

DZIAŁANIE DZIĘKI AWESOME SKŁADNIKOM

Krem spłyca zmarszczki, poprawia elastyczność, nawilża, dzięki zastosowanym składnikom pochodzenia naturalnego w wysokich stężeniach:

Sirtalice™: nazwa “sirtalice” pochodzi od białek sirtuin, które odgrywają kluczową rolę w procesach starzenia się komórek. Uważane są za “białka długowieczności” ze względu na ich zdolność do regulacji metabolizmu, ochrony komórek przed uszkodzeniami oksydacyjnymi oraz aktywacji mechanizmów naprawczych. Badania, które przeprowadził producent, wykazały, że efekty V shapingu (poprawia kształt konturu twarzy „V”) widoczne są już w ciągu 30 minut

Główne korzyści wynikające z wykorzystania sirtalic w kosmetykach to:

• ochrona i naprawa DNA: sirtalice są znane z ich zdolności do naprawy uszkodzonego DNA komórek, co może pomóc w zapobieganiu starzeniu się skóry spowodowanemu przez uszkodzenia oksydacyjne i działanie czynników zewnętrznych, takich jak promieniowanie UV;

• działanie antyoksydacyjne; sirtalice wykazują silne właściwości antyoksydacyjne, które

pomagają zwalczać wolne rodniki i neutralizować szkodliwe czynniki zewnętrzne, takie jak

zanieczyszczenia środowiska, które mogą przyspieszać starzenie się skóry.

• wzmocnienie barier ochronnych skóry; sirtalice mogą wspomóc naturalne mechanizmy

obronne skóry, takie jak bariera lipidowa, co pozwala na utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia i ochrony przed czynnikami zewnętrznymi.

• stymulacja produkcji kolagenu; sirtalice mogą wpływać na aktywację enzymów

odpowiedzialnych za produkcję kolagenu, co jest kluczowe dla utrzymania jędrności

i elastyczności skóry.

• ochrona przed stresami środowiskowymi; sirtalice mogą pomóc w ochronie skóry przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi, takimi jak zmiany temperatury czy ekspozycja na działanie soli morskiej, co jest szczególnie istotne dla osób przebywających w ekstremalnych warunkach środowiskowych.

Witamina w 5% stężeniu w formie Askorbylu glukozydu. Askorbyl glukozyd stanowi stabilną formę witaminy C, co oznacza, że jest mniej podatna na degradację spowodowaną światłem i powietrzem. Dzięki temu utrzymanie skuteczności witaminy C w produkcie kosmetycznym jest łatwiejsze i dłużej utrzymuje się na skórze.

Działanie witaminy C w formie askorbylu glukozydu w kosmetykach obejmuje:

• ochronę antyoksydacyjną, ponieważ witamina C neutralizuje wolne rodniki, które powstają w skórze w wyniku działania promieni UV i zanieczyszczeń środowiska; pomaga to chronić skórę przed stresem oksydacyjnym i spowolnić procesy starzenia;

• rozjaśnienie przebarwień: witamina C może pomóc w redukcji przebarwień i plam skórnych poprzez hamowanie nadprodukcji melaniny, która jest odpowiedzialna za zabarwienie skóry;

• stymulację produkcji kolagenu; askorbyl glukozydu wspomaga produkcję kolagenu, białka odpowiedzialnego za elastyczność i jędrność skóry, co może pomóc w zmniejszeniu widoczności zmarszczek i poprawie ogólnego wyglądu skóry;

• redukcję stanów zapalnych; witamina C może pomóc w łagodzeniu stanów zapalnych skóry, co jest korzystne dla osób z trądzikiem lub innymi problemami skórnymi.

Kwas ferulowy to związek fenolowy pochodzenia roślinnego, występujący głównie w skórkach niektórych owoców, np. jabłek i pomarańczy, a także nasionach roślin, takich jak: pszenica, ryż czy jęczmień. Posiada właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, które pomagają chronić skórę przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych oraz spowalniać proces starzenia się.

Kwas ferulowy charakteryzuje się:

• silnymi właściwościami przeciwutleniającymi;

• przeciwdziałaniem stanom zapalnym; dzięki swoim właściwościom redukuje stany zapalne takie jak trądzik, czy rumień, działa na skórę łagodząco;

• wzmocnieniem działania witaminy C, dlatego właśnie składniki te tak często występują

razem, bo stanowią zgrany duet! Kwas ferulowy dodatkowo pomaga stabilizować witaminę C, wydłużając jej działanie i zwiększając skuteczność.

Hypskin jest innowacyjnym składnikiem naturalnego pochodzenia, który pozyskiwany jest

z ekstraktu z rzadkiej odmiany alg morskich. Występują one głównie w niezwykle czystych

i ekologicznych obszarach świata. Uprawy alg z kolei prowadzi się z poszanowaniem środowiska naturalnego oraz lokalnych ekosystemów.

• Hypskin odnawia skórę za pośrednictwem stymulacji konkretnych genów, działa zarówno

na poziomie naskórka, jak i w skórze właściwej.

• Działanie 1% Hypskinu może być porównywalne do działania 0,3% retinolu, jednak

z przewagą na korzyść Hypskinu.

• W okresie 90% stosowania zaobserwowano:

– poprawę tekstury skóry o 9,5%,

– redukcję widoczności zmarszczek o 17,1% – redukcja rozmiaru, widoczności, głębkości

oraz ich ilości,

– poprawę gęstości, jędrności i napięcia skóry o 31,4%,

– redukcję błyszczenia się skory spowodowanego wydzielaniem sebum o 10,7%.

Aktualnie Awesome Cosmetics jest jedyną polską marką, która produkuje i sprzedaje na terenie Polski kosmetyki z tym składnikiem.

Ekstrakt z irysa to składnik pozyskiwany z kwiatu irysa, który jest symbolem delikatności i piękna. Jego subtelny zapach i wyjątkowe właściwości sprawiają, że jest ceniony zarówno w pielęgnacji, jak i aromaterapii. Ten składnik to prawdziwa dawka korzyści dla skóry, ponieważ zapewnia:

• nawilżenie i regenerację; ekstrakt z irysa może pomóc w nawilżeniu i regeneracji skóry,

poprawiając jej elastyczność i jędrność.

• wygładzenie i rozjaśnienie: właściwości rozjaśniające i wygładzające skórę mogą pomóc w redukcji przebarwień i drobnych zmarszczek;

• ochronę i przeciwdziałanie czynnikom zewnętrznym: ekstrakt z irysa może działać ochronnie, neutralizując wpływ czynników zewnętrznych i przeciwdziałając starzeniu się skóry;

• uspokojenie i odprężenie; delikatny aromat ekstraktu z irysa może pomóc w relaksacji

i odprężeniu, co jest równie ważne dla zdrowia skóry, jak i ducha.

Hydrolat z pelargonii, znany również jako woda kwiatowa pelargonii, jest delikatnym produktem uzyskiwanym podczas destylacji parowej liści i kwiatów pelargonii. Ta roślina, o bogatym i zmysłowym zapachu, to prawdziwa skarbnica korzyści dla skóry. Jego zalety to, m.in.:

• właściwości antyseptyczne; dzięki zawartości naturalnych związków, hydrolat z pelargonii może pomóc w oczyszczaniu skóry i zapobieganiu infekcjom;

• wspomaganie procesu gojenia; właściwości przeciwzapalne i łagodzące hydrolatu mogą wspomagać proces gojenia ran, podrażnień i stanów zapalnych skóry.

• balansowanie sebum; hydrolat z pelargonii może regulować wydzielanie sebum, co jest

szczególnie korzystne dla osób borykających się z problemem nadmiernego przetłuszczania się skóry;

• wygładzanie i ujędrnianie; dzięki zawartości naturalnych składników odżywczych, hydrolat może pomóc w poprawie elastyczności skóry, nadając jej gładkość i jędrność;

• oczyszczanie i zwężanie porów: hydrolat może pomóc w oczyszczaniu porów oraz zwężaniu ich, co wpływa na wygląd i kondycję skóry.

Olej z pestek, bogaty w witaminy E i A moreli poprawia koloryt, odżywia, napina i wzmacnia skórę pod oczami. To szczególnie ważne, gdy borykamy się z tzw. workami pod oczami, często spowodowanymi wiekiem lub zmęczeniem.

Olej z pestek cytryny, rzadki, ale naturalny antyoksydant, opóźnia procesy starzenia się skóry i pomaga utrzymać jej napięcie.

Masło cupuacu pozyskiwane z owoców kakaowca, zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, fosfor i witaminy A i C. Bardzo dobrze nawilża, uelastycznia, regeneruje i wygładza skórę.

Masło illipe natłuszcza, odżywia, zmiękcza, chroni skórę przed utratą wilgoci z naskórka (TEWL).

SPOSÓB UŻYCIA

Delikatnie oczyść skórę wokół oczu.

Nanieś niewielką ilość kremu.

Delikatnie wklep Krem opuszkami palców.

Stosuj rano i/lub wieczorem.

 

BADANIA

Kobiety lubią nasz krem, co pokazały badania!

Już po 4 tygodniach stosowania:

100% kobiet uważa, że krem nawilża skórę

93% kobiet uważa, że krem poprawia elastyczność skóry

73% kobiet uważa, że krem rozjaśnia skórę

73% kobiet uważa, że krem spłyca zmarszczki


WYNIKI NA PODSTAWIE BADAŃ APLIKACYJNYCH PRZEPROWADZONYCH W CIĄGU 28 DNI

NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE

Działanie: Spłyca zmarszczki, poprawia elastyczność, nawilża
Pora stosowania: rano i/lub wieczorem
Stężenie składników pochodzenia naturalnego: 91%
Rodzaj cery: skóra z pierwszymi oznakami starzenia i dojrzała
Pochodzenie marki: Polska
Wyprodukowano w: Polska
Pojemność: 15 ml

INCI

Aqua, Pelargonium Graveolens Flower/Leaf/Stem Water, Glycerin, Ascorbyl Glucoside, Citrus Limon Seed Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Tripelargonin, Cetearyl Alcohol, Shorea Stenoptera Seed Butter, Glyceryl Stearate, Jojoba Esters, Benzyl Alcohol, Sargassum Filipendula Extract, Hypnea Musciformis Extract, Ferulic Acid, Bacillus Ferment, Iris Florentina Root Extract, Helianthus Annuus Seed Wax, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalene, Glycine Soja Oil, Dipropylene Glycol, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Polydextrose, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Sodium Hydroxide, Sodium Phytate, 1,2-Hexanediol, Polyglycerin-3, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Kod producenta: 5905178796326
Parametry techniczne:
Postać:
krem
Opakowanie:
15 ml
Lek na receptę:
nie
Kraj pochodzenia podmiotu odpowiedzialnego:
Polska
Nazwa międzynarodowa:
KREM
pixel